Corona…Crisis of Opportuniteit?

Wie ben je? Wat doe je bij jouw bedrijf?

Ik ben Katleen Vrombaut, van opleiding apotheker, en dankzij mijn uitgebreide ervaring in dermatalogie gespecialiseerd in verzorging voor heren: zowel skincare als shaving. In 2005 heb ik CosMENtis opgericht: wij ontwikkelen de Belgische luxe scheerproducten MEN³ en zijn exclusief invoerder van 4VOO een luxueus gamma huidverbeteringsprodcuten.

Hoe ervaar jij (en je bedrijf) deze coronacrisis? Welke is de impact op jezelf en op je bedrijfsactiviteiten?

Deze gezondheidscrisis treft ons, net als vele andere bedrijven, onmiddellijk. Wij werken uitsluitend met expert kappers en aangezien de sector in volledige lockdown is, zijn ook onze inkomsten bijna volledig terug gevallen.

Wat doe je om de crisis het hoofd te bieden? Zijn er zaken die je nu anders aanpakt? Op welke manier?

Vooral positief blijven, creatief zijn en snel schakelen. Zo hebben wij in zeer korte tijd een online platform voor onze professionele klanten opgezet. Dit platform ondersteunt de retail bij onze klanten en onderstreept het professionele en exclusieve karakter van onze producten. Bovendien stimuleert het de lokale economie. Daarnaast hebben wij verschillende hulpmiddelen voor onze klanten uitgewerkt: informerende templates, video’s, tutorials,…

Welke ultieme tip voor de toekomst kun je meegeven aan de kapperssector?

De wereld staat stil. Gebruik deze periode om meer aandacht te besteden aan het in de kijker plaatsen van jouw expertise als professional. Jij bent de haar en baard-specialist van jouw klant. Ben je daarvan bewust. Dit zal bovendien een positief resultaat voor je retail en je omzet betekenen.

Interview Tribu-te Magazine

https://www.men3.be/pers/coronacrisis-of-opportuniteit