Het eerste waterbike-center van België opende enkele maanden geleden in Brasschaat vlakbij het gemeentehuis. Waterbiken is een beetje te vergelijken met een cardiotraining in de fitness, maar dan in het water. Je kan hier dus fietsen en ondertussen ook lopen, in een watercabine die na elke sessie volledig gereinigd en terug gevuld wordt met water.

Begin juni opent op de Turnhoutsebaan 316 nu ook het tweede waterbike-center van België zijn deuren. De bedoeling is dat er nog andere centra zullen openen, maar waar en wanneer precies is op dit ogenblik nog koffiedik kijken. Eigenaar Bert Wenes van de bekende Ergosun-zonnecenters begon met dit initiatief aan een nieuwe uitdaging in zijn leven en wordt hierin bijgestaan door zijn dochter Sarah.

Sporten in het water is minder belastend voor spieren en gewrichten. Dankzij de weerstand en de jets is het resultaat echter 12 keer beter dan wanneer je buiten gaat fietsen. Verder zit er ook ozon in het water, wat zorgt voor een micropeeling, een vleugje detox en dus een zijde- zachte huid. De jets zorgen tevens voor een anti-cellulitisbehandeling van de benen.

Als klant krijg je uiteraard je eigen privé-cabine. Op het aanwezige televisietoestel kan je kiezen om naar tv-programma’s te kijken of om de tv als online coach te gebruiken bij uw oefeningen. Indien gewenst kan je ook een duocabine nemen om samen met een vriend of vrien- din te komen trainen.

Zowel de waterbike als de waterrun moet je in de eerste plaats bekijken als ontspanning, waarbij je dan ook nog eens afslankt, steviger wordt en tegelijkertijd cardio traint. Ook voor revaliderende patiënten is dit de ideale manier om zo snel mogelijk van blessures af te geraken en terug te kunnen opbouwen.

Voor wie nog niet langsging bij Waterbike is het leuk om weten dat je de eerste keer gratis kan komen proberen of het al dan niet iets voor jou is. Ook zijn er tal van special deals beschikbaar. Zo kunnen dames er ook terecht voor een heuse ladies night, waarbij tot 6 dames hapjes, champagne en uiteraard de waterbike of -run testen terwijl de zaak op dat ogenblik helemaal alleen voor hen is. Deze sessies kosten slechts 20 euro terwijl de normale prijs per sessie (en zonder champagne) 35 euro is.

Allen daarheen dus!