Aquakine – Wellness Arrangementen Zottegem

Een cryo sauna is een sauna op basis van koude in plaats van warmte (zie filmpje).
Je gaat (met 1of 2 personen) in een cabine van -80°C gedurende 1.5 tot 3 minuten. Deze korte blootstelling aan ‘de droge’ koude zorgt voor tal van positieve effecten op het lichaam.
Er is absoluut geen gevaar: de cryosauna is steeds onder begeleiding; handen,voeten, oren en genetaliën worden beschermd. Aansluitend kan je gebruik maken van het zwembad.

Toepassingsgebieden : medisch , sporters én wellness

Medisch

Gebruik van de cryo sauna bespoedigt de heling van letsels en bevordert (post-operatief) herstel. De cryo sauna werkt ontzwellend, pijnstillend en ontstekingsremmend en versterkt de immuniteit op een volledig natuurlijke manier .
Cryotherapie is aangewezen bij :

  • acute(sport)letsels, overbelasting en traumatologie
  • ontstekingen, chronische pijnen, reuma, artritis , suddeck
  • auto-immuunziekten
  • fibromyalgie, cvs, depressie
  • huidaandoeningen : exceem, psoriasis, brandwonden, huidveroudering

Sporters

Cryo sauna therapie wordt door (top)sporters gebruikt om blessures te voorkomen, sneller te recupereren na een zware inspanning en als voorbereiding op wedstrijden.
Gebruik van de cryo sauna drijft melkzuur af, zorgt voor een intense doorbloeding met zuurstofrijk bloed en geeft endorfines vrij. Het is een therapie die de natuurlijke processen in het lichaam activeert zonder gebruik van medicijnen !
zie filmpjes:  Treatment of Sports Injuries , Cryo for athletes ; Recuperation pour les Sportifs (-110°C INSEP Paris)

Wellness

Cryotherapie is een bron van vitaliteit . De cryo sauna verhoogt de immuniteit en geeft het lichaam een energieboost. Het bevordert celvernieuwing, verstevigt de huid en vertraagt het verouderingsproces.

Cryo Sauna Therapie : historiek-  werking – centra België 

Ontstaan :
Het therapeutish effect van koude is reeds eeuwen gekend, denk aan de compressen, ijsblokjes, medische vriestechnieken etc. Nieuw is wel het therapeutisch gebruik van de koude voor het ganse lichaam “Whole Body Cryo Sauna therapy”. Deze technniek werd in de jaren ’80 onwikkeld door de Japanse dr.Yamauchi voor de behandeling van reumatische artritis. Zijn werkwijze werd overgenomen in tientallen Duitse ziekenhuizen en kreeg zo uitbreiding naar Europa. Dankzij de waaier van therapeutische resultaten vind je de Cryo Sauna op vandaag zowel in medische centra, wellnesshotels als trainingscentra voor topsporters over de hele wereld .

Klik op onderstaande links voor meer info :
Reportage VOLT(één) –  Reportage Cryo Sauna pour les sportifs – Cryo sauna pour soulager les douleurs – Wholebody Cryotherapy in Medicin ENG – Cryo Sauna Effects ENG  –  Cryo Sauna Centra in Belgie