Echte mannen weten waarom… Je goed moet leren scheren

Ben jij ook een man die net voor een afspraak nog even de schilfers van zijn kleding klopt? Wees gerust. Je bent niet de enige! Maar liefst 1 op 4 Belgische mannen heeft last van een jeukende baard, droge huid of ander discomfort veroorzaakt door foutieve scheertechnieken en onaangepaste producten.
“Jongeren verzorgen zich vandaag de dag dan wel bijzonder goed, ze leren evenwel niet langer van hun vader hoe ze zich correct moeten scheren”, vertelt de vooraanstaande Nederlandse barbier Cay Kleeven. “De oudere generatie weet wel hoe ze zich correct moet scheren maar zij verzorgt zich doorgaans dan weer onvoldoende.”

Om daar een antwoord op te bieden, organiseren de verdeelpunten van de Belgische scheerlijn MEN³ gezellige ‘Skin & Shave’ avonden waar mannen onder begeleiding van een expertbarbier correct leren scheren met een open mes of safetyrazor.

“Ik ben helemaal geen man die veel scheert, noch smeert”, vertelt Peter Timmermans, deelnemer van de Skin & Shave avond bij huidverbeteringscentrum Zenergie in Kalmthout. “Ik ging eigenlijk met een klein hartje naar het evenement maar uiteindelijk werd het een geweldige ervaring met gelijkgezinde mannen onder elkaar. Ongelofelijk hoe je na enkele tips & tricks bij een hapje en een tapje makkelijker en sneller scheert en achteraf nog langer glad blijft ook. Kortom, leerrijke ME(N)-time met heel veel fun!” Eén keer in je leven een Skin & Shave avond beleven, is een must. Hoe vroeger, hoe liever! Zo voorkom je allerlei huid en baardproblemen in de toekomst. Ideaal dus voor vaders en zonen die samen quality time wensen door te brengen maar ook een uniek verwencadeau voor je vriend, vrijgezellenavond, bedrijfsincentive, avondje uit onder vrienden, …

Ook zin in zo’n ME(N) – time avond?  www.men3.be/events

Foto Skin & Shave event @Zenergie te Kalmthout.