Energie nooit zo duur! – MEN3

17 AUGUSTUS 2022: KRANTENKOP HLN:

 ‘ENERGIE NOOIT ZO DUUR EN PIEK IS NOG NIET BEREIKT.

Tijd voor COST CUTTING in uw salon of kapperszaak. Hoe? Stop met wassen en drogen!

Het gebruik van Ecologisch wegwerpmateriaal is STUKKEN GOEDKOPER dan handdoeken, haarbanden, kompressen en spa dekens… wassen! Je gelooft het nog steeds niet? Laat ons starten met een telling op basis van de energieprijs 2021. Een katoenen handdoek kost per was/droogbeurt in 2021 gemiddeld € 0,23 als u op maximum 60° wast. ( elektriciteit/gas verbruik, water verbruik , detergenten, afschrijving/onderhoud).

Wat zit er zelfs niet in de berekening?

De handelingen van jezelf of van uw medewerkers. Het in/uit de apparaten halen + het opvouwen van de (katoenen) handdoeken = Gemiddeld 1uur per dag (1u bruto loon). Dan komen we al snel uit op een totaalprijs van gemiddeld € 0.43 voor het wassen en drogen van een klassieke handdoek in 2021.

Wat is de totale kost voor een klassieke handdoek dan in 2022? Afhankelijk van de fluctuaties kom je snel uit aan een kost van € 0.75 per handdoek en reken maar het dubbele voor je spa dekens en hoesovertrekken. Vergelijk zelf of vraag het aan je boekhouder.

Ook jouw klanten zullen dit weten te appreciëren want het verschil met een gewone handdoek is nauwelijks voelbaar, het is super hygiënisch en bovendien krijgen ze desgewenst hun eigen gebruikt exemplaar mee naar huis.