Energieke tips voor op het werk

Het einde van het jaar is in aantocht.  De herfst is volop bezig en de winter komt eraan. Twee seizoenen waarin we dikwijls minder energie hebben omdat het snel donker is en de weersomstandigheden minder aangenaam zijn.
Wil je je (werk)dag energiek doorbrengen ? Pas dan de volgende tips toe :

  1. Ademhaling : leg je focus op je ademhaling door diep en langer te ademen. Maak je buik bol tijdens het inademen en trek hem in bij het uitademen (buikademhaling).  Doe dit een aantal keren per dag. Zo maak je je geest vrij en ontspant je lichaam.
  2. Water : drink voldoende water doorheen de dag.  Ons lichaam bestaat 70% uit water, het is daarom belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven, zo niet ontstaat vermoeidheid.   Zet een fles met water op je werkplek zodat je eraan herinnerd wordt om te drinken.  Doe er eventueel een muntblaadje of een schijfje citroen of komkommer in om het water een ander smaakje te geven.
  3. Neem voldoende pauzes en blijf bewegen : de Vlaming zit gemiddeld meer dan 8 uur per dag neer (op het werk, tijdens eten, in de auto, thuis in de zetel,…)   Neerzitten is ingebakken in onze cultuur, deze mentaliteit moet gewijzigd worden.  We kunnen dit op het werk doen door “wisselwerken” in te lassen.  Dit is elk half uur even rechtstaan van je stoel.
  4. Voeding : geniet van gezonde snacks en grijp tussendoor naar fruit, groenten of noten in plaats van naar ongezonde snacks zoals  koeken, granenrepen en fruityoghurt.  Deze zitten immers boordevol suikers en kunstmatige smaakstoffen.
  5. Massage : gun jezelf een energieke massage zoals een stoelmassage.  Deze bedrijfsmassage is erg relaxerend en tegelijkertijd geeft ze je een energieboost.

Ben je nog op zoek naar energieke activiteiten voor je medewerkers ?
Maak een keuze uit onze verschillende bedrijfsmassages of infosessies en workshops rond  “welzijn & gezondheid op het werk” . Laat je inspireren door  onze  video 1 en  video 2
Vraag vrijblijvend een  offerte aan of neem contact met ons op.