Wat je absoluut moet weten over mannenverzorging

We krijgen vaak de vraag of voor mannen aparte huidverzorgingsproducten nu wel echt nodig zijn. “Kan ik niet gewoon wat product stelen uit het potje van mijn partner, mama of zus al mijn huid trekkerig, rood of droog is?

MANNEN KOMEN VAN WEL DEGELIJK VAN MARS…!

Vooral als het gaat om huidverzorging of huidverbetering zijn de meeste mannen nog niet helemaal goed geïnformeerd en denken ze ten onrechte dat huidverzorging nog steeds een ‘vrouwending’ is. Ze zitten dus vaak nog op met hun hoofd ergens op mars.

Toch kan jij als man ook last hebben van een gevoelige huid, acne en plotse huidveroudering. Echter, jouw huid verschilt wel degelijk op een aantal aspecten van die van een vrouw. De reden moet je zoeken bij jouw mannelijk hormoon testosteron

DIKKERE HUID, MAAR GEVOELIGER VOOR ZON

Algemeen genomen is de huid van een man is circa 20-25 procent dikker dan die van een vrouw. De mannenhuid bevat meer collageen, waardoor deze er dikker en steviger uitziet. Maar let op! Ook het collageengehalte van jouw huid neemt drastisch af vanaf een bepaalde leeftijd… dus net zoals bij vrouwen tijdens de menopauze wordt jouw huid ook een stuk dunner en minder elastisch waardoor je er snel ook ouder uitziet

Ook zou je denken dat tijdens je jonge jaren jouw dikkere huid minder gevoelig is voor de zon. HELEMAAL FOUT! Dat gaat bij een mannen niet op, omdat hun onderhuids vetweefsel veel dunner is, is de huid juist gevoeliger voor de zon. Wat niet enkel voor snellere huidveroudering kan zorgen, maar de kans op huidkanker met meer dan 50% verhoogt t.o.v. van de huid van jouw partner. Onderzoek arts dr Ulree spreekt zelf over drie keer hoger risico. Quote uit haar onderzoek hieronder.

JOUW HUID IS WELLICHT VETTER, MAAR DROGER!

Neen, dit is geen contradictie! Een mannenhuid bevat meer talgklieren en daarom meer poriën (een talgklier komt uit in een porie) dan een vrouwenhuid. De poriën zijn bovendien vaak grover. Door het hogere aantal talgklieren produceert een man twee keer zoveel talg dan een vrouw. Daarom is jouw huid vetter en heb je waarschijnlijk in je  puberteit vaak meer last gehad van onzuiverheden en/of acne.

Logisch tocht dat door jouw grovere poriën en grotere zweetklieren meer vocht verdampt! En als je weet dat een vochtarme huid sneller rimpels krijgt, is je huid voldoende hydrateren misschien geen slecht idee?

MINDER SNEL RIMPELS, MAAR DIEPE RIMPELS

(Diepe) rimpels worden veroorzaakt door een tekort aan collageen. Omdat jij als man initieel wat meer collageen hebt, heb je een klein voordeel. Je krijgt iets minder snel rimpels. Echter, zelfs al veroudert jouw huid op iets latere leeftijd, plots gaat het wel hier wat sneller! Dus als jouw huid de eerste tekenen van veroudering vertoont, worden dit er heel snel veel meer. Dit kan zicht uiten in een slappere huid, gezwollen ogen, donkere kringen en zeer diepe rimpels. ‘ Beter voorkomen dan genezen’ is ook hier de boodschap! Begin er tijdig mee.

EN DAN IS ER NOG DIE BAARD…

Wist je dat de gemiddelde man zich al snel 16.000 keer in zijn leven scheert? Of je nu nat of elektrisch scheert jouw huid is hier minder blij mee, die krijgt er stress van. Waarschijnlijk heb je ook wel eens last van roodheid, huidirritaties, kleine verwondingen of ingegroeide haartjes. De oorzaak is dat door het scheren jouw bovenste laag huidcellen wordt weggenomen. Dit zorgt voor een beschadigde huid, barrière laag, een minder beschermde, dus gevoeliger huid. Je bent niet alleen hoor. Maar liefst zo’n 40% van de mannen heeft last van de huid door scheren. Pas dus je scheerritueel aan en scheer met niet agressieve scheerschuim.

VOORKOM VERSTOPTE PORIËN DOOR DAGELIJKS TE REINIGEN

Reinig je huid bij voorkeur dagelijks. Met een milde reiniger. Deze bestaan zowel voor mannen met als mannen zonder baard. Zo voorkom je dat viezigheden in je poriën belanden en deze verstoppen. Vermijd huidverzorgingsproducten met Natrium Laurylsulfaat of parabenen. Goedkope reststoffen uit de olie-industrie, die de natuurlijke beschermfunctie van je huid kunnen verstoren en poriën verstoppen.

BESCHERM JE HUID TIJDENS EN NA HET SCHEREN,

Gebruik voor het scheren milde producten die je huid voorbereiden en/of verzorgen tijdens het scheren. Heb je last van eczeem, droge schilfers, roodheid of extreme gevoeligheid gebruik dan een beschermende pre shave.

IS EEN AFTER SHAVE ECHT NODIG?

Ja! Kalmeer en voedt je huid na het scheren. Zo verzacht je jouw beschadigde, gestreste huid en zorg je dat deze sneller herstelt. Ingrediënten als Babassusolie, Ladaniferus Oil, Shea Butter verbeteren de huidconditie en maken de huid gladder zonder vette film; Shea Butter is dan ook weer extreem goed ook voor eczeemhuiden. Vitmane E is een krachtige anti-oxidant en propolis bezit antibacteriële, antimycotische en antioxidatieve eigenschappen. Vermijdt te allen tijde scheerschuim in bussen die NatriumLaurylsulfaat bevatten. Deze drogen de huid extreem uit en zorgen op termijn meestal voor huidproblemen.

VERLANGLIJSTJE VOOR JOUW HUID

Dat jouw huid net iets anders in elkaar steekt dan die van een vrouw zal je intussen wel duidelijk zijn. Maar welke producten heeft jouw huid dan wel nodig? Is een aangepaste dagverzorging exclusief voor mannen overbodige luxe?

NEEN! Een sterk hydraterende dagverzorging is het beste advies dat wij als MENcare expert kunnen geven (uiteraard in combinatie met een verzachtend en beschermend product voor na het scheren).

Is jouw gebruiksgemak en snelheid ook prioriteit? Kies dan voor een combinatieproduct (hydratatie, anti-aging, huidverbetering en bescherming tegen huidkanker). Dan ben jij ook binnen een paar minuten klaar zonder veel gedoe