Olie voor een superglad scheerresultaat

Eczeem, droge schilfers, roodheid en jeuk ter hoogte van de baardstreek? Het vormde de ultieme uitdaging voor MEN³  om een oplossing te creëren voor mannen die bij hun scheerritueel net dat beetje extra comfort nodig hebben. Het antwoord daarop is de MEN³  Pre Shave en Shave Cream. Een combinatie waar kwaliteit en zorg samensmelten voor een ongeëvenaarde scheerervaring. En dat effect is vooral te danken aan de hoogwaardige ingrediënten die erin verwerkt zijn. Koningin van die bestanddelen is de babassu-olie.

BABASSU

Achter de plantaardige babassu-olie schuilt een rijke geschiedenis en verhaal. Babassu wordt gewonnen uit de zaden van een palmsoort die voornamelijk gedijt in het noordoosten van Brazilië. De waaiervormige babassu groeit in het wild en is door zijn imposante hoogte makkelijk te herkennen in het woud. Het vergt geduld, soms wel 90 jaar eer een boom vruchten draagt. In lange trossen bungelen ze onderaan de kruin. Als in het najaar de vuistdikke, rijpe noten dan van de bomen vallen, worden ze door de plaatselijke bevolking verzameld.

HARDE NOTEN OM TE KRAKEN

Babassu-noten staan bekend om hun ongelooflijke hardheid. Elke vrucht weegt ongeveer 250 g en heeft een schil van zo’n 2 cm dik, waardoor het kraken ervan een ware kunst is. En volgens de lokale traditie is dat vooral een vrouwenzaak. De ‘quebradeiras de babaçu’ – de zogeheten notenkraaksters – beheersen de vaardigheid tot in de perfectie. Met een welgemikte houw breken ze de schaal open.

In het hart van deze noten bevindt zich een schat aan rijke olie, die wordt gewonnen door persing. Deze babassu-olie is doordrenkt met heilzame eigenschappen, waardoor het een uiterst waardevol ingrediënt is voor de verzorgende MEN³ Shave Cream.

RUWE BOLSTER, VERZACHTENDE PIT

De verzachtende kracht van babassu is werkelijk ongeëvenaard. De olie wordt snel opgenomen en dringt diep door, waardoor zowel de baardharen als de huid opmerkelijk zachter aanvoelen.

Babassu-olie staat bekend om haar vochtinbrengende werking. Die zorgt ervoor dat de huid na het scheren niet alleen glad aanvoelt, maar ook goed gehydrateerd blijft en dat schilfervorming vermeden wordt. Daarnaast biedt ze verlichting bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Met een hoog gehalte aan de krachtige antioxidant vitamine E, levert ze ook een effectieve bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een natuurlijke rem voor vroegtijdige verouderingstekenen zoals rimpels en donkere vlekken.  De weldaad van Babassu-olie is dus veelzijdig en draagt bij aan een optimaal verzorgd gevoel na een scheerbeurt.

KLEIN VERSCHIL, GROOTS EFFECT

MEN³ onderscheidt zich niet alleen door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Het merk vermijdt ook Natrium Lauryl Sulfaat als schuimmiddel, in tegenstelling tot vele andere scheerproducten op de markt. Voor de Shave Cream kiest MEN³ voor de kracht van kokosolie, een eenvoudig maar revolutionair verschil dat zorgt voor een lekker romig schuim dat tegelijkertijd voedt en verzorgt. Het mes beweegt moeiteloos over de huid, wat resulteert in een superieure en opmerkelijk zachte scheerervaring. Daarmee is de scheercrème ook geschikt voor mannen met gevoelige huidproblemen, zoals eczeem, psoriasis, baardschilfers en roodheid. Door het gebruik van een kokosolie-derivaat heeft de Shave Cream een kalmerend, hydraterend en verzachtend effect.

HET PERFECTE DUO

Om je gezichtsbeharing comfortabel en optimaal te kortwieken, is het aan te raden om de huid voor te bereiden op het scheerproces. Met de MEN³ Pre Shave is dat een koud kunstje. De aangename gel legt een beschermende laag aan, zet de baardharen mooi rechtop en vergemakkelijkt het glijden van het mes. De Pre Shave en de Shave Cream vormen samen het onklopbare duo voor een optimale scheerervaring. Een mooier en gladder resultaat zonder irritaties. Je huid voelt fris aan en ruikt nog heerlijk ook. Het hypoallergene parfum voegt een aantrekkelijke, mannelijk geur toe aan je scheerroutine. Ontdek de voordelen van deze MEN³ combo en haal het echte barbiergevoel in huis.

! EINDEJAARSTIP !

Ga zeker eens langs bij een van de MENcare experten voor meer inspiratie en profiteer er van de geschenkacties en ga op zoek naar de origneelste kerstboom.

https://www.men3.be/